Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Spórolás egyszerűen

2012.10.20

 A tengerimalac tartás nem egy drága dolog, de azért kell költeni a malacokra. Például egy táp (amit az enyéim esznek) 620 ft, és kb havonta kell venni nekik. 5 liter széna átlagosan 300 ft, ez is kb 1 hónapig tart, és a malacok alá való forgács kb. 500 ft de ez több ideig is kitart. Így kb. havonta 1420 ft-ot kell költened a malacodra. Persze az elején a ketrec, az itató és a tál megvétele sem olcsó, de ezeket nem kell rendszeresen venni.  Szóval a havi 1420 ft nem annyira sok, de lehet kevesebb!

- Ha kertes házban laksz, és van füvetek, (vagy egy gazos terület is tökéletesen megfelel) akkor a fűnyíráskor feleslegessé vált füvet a gyepen hagyva hagyjátok megszáradni, aztán néhány nap múlva összegereblyélve raktározzátok el pl. karton dobozokba a garázsba, és nem kell külön 300 Ft-ért szénát venned havonta. Én így már több mint 1 éve nem költök egy fillért sem szénára! Ezzel nem csak hogy nem költesz, még sokkal több szénát tudsz így „előállítani”, és így nem kell havonta venni csupán 5 litert 300 ft-ért. Amennyiben nem laksz kertes házban akkor se keseredj el, hanem akár kérd meg egy barátodat/ismerősödet akinek kertes háza van, hogyha nekik nem kell a a levágott fű, akkor adják neked. Így 300 ft-ot takarítasz meg havonta!

- Minden városban van egy fűrésztelep. Itt akár ingyen is adnak neked egy zsák forgácsot, amit nem csak hogy ingyen/vagy nagyon olcsón kapsz, még sokkal több is amit kereskedésben vehetnél. Például az egyik ismerősöm egy orgonagyárban dolgozik, és egy nagy zsák forgácsot hozott nekem teljesen ingyen! Ezzel 500 ft-ot takarítottál meg. Ja és Szegediek! Az újszegedi fűrésztelepen 500 ft-ért egy óriási zsák forgácsot kapsz!

A tápra még nem tudok spórolási módot, de 800 ft meg takarítás havonta az 1420 ft-ból nem semmi, és azt a 620 ft-ot igazán nem nagy teher megvenni (az 1420 ft helyett).

Remélem segítettem egy kicsit spórolni a malacokon. Hidd el, beválik!:)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.